Oversikt over juleoppskrifter

daimiskake

Jeg har samlet oppskrifter som kan være aktuelle nå i juletider.

Juletapas

I julen spiser man som regel store middager (og store mengder småkaker). Men det er jo mulig å variere med litt småretter? Her er noen forslag til juletapas:

Frokost

Et godt, nystekt brød hever enhver frokost! Den berømte eltefrie baksten er både enkel og god, det er en grunn til at den er blitt så populær. Hvis du bruker tre minutter på å røre sammen deigen kvelden før, er det bare å steke rundstykkene eller brødet neste morgen. Har du ikke prøvd eltefrie brød ennå, anbefales det på det sterkeste, her er noen grunnoppskrifter og varianter:

En god variant av eltefrie brød får du ved å tilsette øl i stedet for/ i tillegg til vann i brøddeigen. Prøv Øllebrød eller India Pale Ale brød.

…men kanskje har du ikke satt deig dagen før, og mangler brød til frokosten? En kjapp løsning kan da være Frokostscones eller Grove frokostpannekaker… Eller arme riddere for å friske opp et ellers tørt brød….

Knekkebrød varer lenge, og er også nydelig til julefrokosten, bruk litt det du har liggende, se grunnoppskrift her.

Foreløpig har jeg to påleggsoppskrifter på bloggen, der den ene ikke er helt hjemmelaget, men er en «oppgradering» av leverpostei til julefrokosten. Den andre er Hjemmelaget sildepålegg, som jeg nå også har laget i mange andre varianter. Jeg har aldri vært særlig glad i sildepålegg som kjøpes på butikken, men denne hjemmelagde har jeg veldig sansen for.

Middag

Du finner masse oppskrifter på vanlige middager i oppskriftsoversikten her. Jeg har ikke ennå fått fylt opp med tradisjonelle julemiddager, men det kommer nok etterhvert!

Skal du steke et stort stykke kjøtt? Da kan det være nyttig å kjenne til denne siden, der det står litt om steking av kjøtt og kjernetemperaturer: Kunsten å steke kjøtt – kjernetemperatur, mørt kjøtt og den viktige Maillardeffekten

Jeg har også trålet internett etter gode tips til ribbemiddagen og har samlet flere tips og lenker til oppskrifter på ribbemiddagen

Dersom du har rester etter julematen, kan du også se denne artikkelen for seks tips til restemåltid etter julen

Desserter og kaker

Hva er vel julen uten søtsaker og kaker både før og etter middag? Du kan enten kjøre tradisjonelt – eller prøve pepperkaker med blåmuggost?

Jeg har samlet noen oppskrifter her:

 

Hvis du i siste liten skal lage en dessert, foreslår jeg å se på en av de følgende oppskriftene (og nei – du trenger ikke granateple til den enkle desserten, all frukt og bær vil fungere):

Håper noe her kan falle i smak. Ønsker dere alle en god jul med noen stemningsbilder fra Pepperkakebyen i Bergen!

This slideshow requires JavaScript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s