Ukesmeny med raske hverdagsretter

fiskesuppe 2  laks i salatblad

IMG_3181   peanøttsaus

mais chowder  eltefritt brød

bilde-2  ostekake

«You don´t have to cook fancy or complicated masterpieces – just good food from fresh ingredients» – Julia Child

Håper dere har hatt en fin jul med mye god mat. Jeg har laget en ukesmeny for de som ønsker tips til å komme i gang med det nye året. Mandag til torsdag har jeg valgt ut retter som er veldig raske å lage, de tar mellom 15 minutter og 30 minutter. Det er mange asiatiske retter, derfor går en del av ingrediensene igjen, slik blir det mindre rester.

Mandag: Anbefaler å starte uken med en lett og rask pastarett med tomat, basilikum og mozarella. Denne retten er god som vegetar, men du kan tilsette litt bacon eller spekeskinke dersom du ønsker det.

pasta m basilikum v2

Tirsdag. Det er på tid med en fiskerett. Asiatisk fiskegryte har kraftig, god smak, og går raskt å lage.

fiskesuppe 2

Onsdag anbefaler jeg å teste ut wok med kylling og enkel peanøttsaus. Her kan du bruke fersk koriander du har igjen fra dagen før. Hvis du vil kan du bytte ut kyllingstrimlene med strimler av svinekjøtt. Rester av peanøtter og kylling kan du bruke så snart du kommer til fredagen.

peanøttsaus

Torsdag. Hva med å prøve å lage hjemmelaget pizza fra bunnen på tjue minutter? Er det egentlig mulig? Resultatet blir ikke nødvendigvis helt symmetrisk, men smaken er det ingen ting å si på. Og så er det jo litt festlig at det går nærmest like raskt å lage denne som å lage en grandiosa-pizza.

bilde-2

Fredag. Hva med å ha taco, men med hjemmelagde tacolefser? Se her for oppskrift på hjemmelagde tortillalefser a la Hellstrøm. Og kanskje du vil lage din egen sweet chili-saus som alternativ til vanlig tacosaus? Sweet chilisausen er enkel og holder seg svært lenge i kjøleskapet. Sweet chilisausen er også god i en sunn variant til taco, nemlig asiatisk laks i salatblader, som enten kan fungere som kveldssnacks, eller som en middag (men lag da ekstra mye). Hvis du laget asiatisk fiskegryte på tirsdag og/eller peanøttwoken på onsdag, har du allerede flere av ingrediensene som skal til.

ferdig tortillalaks i salatblad

På fredags kveld kan du jo også bruke tre minutter på å blande brøddeig slik at du kan lage eltefrie rundstykker til frokosten på lørdagen? Samme deigen kan du bruke til å lage eltefrie brød (litt mer å gjøre på lørdagen, men stekemetoden gir enda bedre resultat enn med rundstykkene).

rundstykkereltefritt brød

Hvis du har god tid på lørdagen anbefaler jeg å prøve å lage klassikeren pulled pork. Har du litt mindre tid kan du jo prøve på en asiatisk klassiker, nemlig hjemmelagde dumplings. Hvis du lagde sweet chiisaus på fredagen, kan den brukes som dipsaus nå.

pulled porkIMG_3181

Søndag. Nå anbefaler jeg mais-suppe, denne har en kraftig og fyldig smak, der den søte maisen står i fin kontrast til den salte baconen. Oppskriften på Mais Chowder finner du her.

mais chowder

Vil du ha dessert eller noe søtt en av dagene? Hva med å prøve en enkel ostekake med appelsinsmak?

ostekake

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s