Om meg

thumb_Ruth til matprat

Jeg som driver Matosofi heter Ruth, og med Matosofi ønsker jeg å dele enkle oppskrifter, teknikker og ulike perspektiver på matlaging. Jeg opplever selv at kreativiteten på kjøkkenet øker når jeg lærer nye matlagingsteknikker og ser eksempler på gode smaksammensetninger. Det gjør det lettere å eksperimentere. Oppskrifter er viktige, men de er ikke alt. Målet med bloggen er derfor å dele ikke bare oppskrifter, men også steg-for-steg-teknikker og tips om smakssammensetninger som kan være nyttige også for flere.  Jeg ønsker på sikt å teste ut og dele et stort spekter av matlagingsteknikker på Matosofi.

Bloggen vil ha innlegg med oppskrifter, grunnteknikker og bakgrunnsartikler, som gjerne dukker opp etter jeg har gjort et dypdykk i matbøkene mine. Vanlige oppskrifter sier mye om hvordan man skal lage mat, men lite om hvorfor man bruker en bestemt fremgangsmåte. I en del av innleggene inkluderer jeg også informasjon om dette.

Jeg har også  flere gjesteblogginnlegg fra venner og familie, og forhåpentligvis blir det stadig flere som deler sine oppskrifter – sharing is caring!

Jeg tar gjerne imot tilbakemeldinger og tips til bloggen. Spesielt hvis du har prøvd noen oppskrifter og har tips til endringer/variasjoner eller savner noe.Det er da bare å kommentere under innleggene, på Facebook eller ta kontakt med meg på e-post

Jeg er også på Twitter (@matosofen) og på Instagram

For ordens skyld: alle bildene på bloggen er tatt av meg, med mindre noe annet er spesifisert. Vanlige copyrightregler gjelder, ta kontakt på e-post om du ønsker å bruke bildene.

10 kommentarer Legg til din

 1. Wilhelm Mustad sier:

  Veldig fin blogg/side. Kjøpte svineknoke i går. Lager din versjon i morgen.
  Ha en god dag.
  Mvh
  Wilhelm Mustad

  1. matosofi sier:

   Hei og takk for hyggelig kommentar. Jeg håper oppskriften faller i smak! Skal faktisk ha svineknoke til middag i morgen vi også. En av mine favorittmiddager. 🙂

   Ha en fin dag videre.

   Mvh Ruth

 2. Per Marstein sier:

  For en spennende blogg du har! Gleder meg til å bruke oppskriftene og tipsa dine fremover! Nam!! 🙂

  Mvh

  Per Marstein

  1. matosofi sier:

   Hei! Tusen takk for hyggelig melding! Håper oppskriftene faller i smak. 🙂 mvh Ruth

 3. Susana sier:

  Best matblogg ever! Tusen takk 🙂

  1. matosofi sier:

   Så hyggelig av deg. Takk for det 🙂

 4. Frank sier:

  Bare en kjapp observasjon: er ikke en eneste proff kokk som lager mat blogger, bare synsere som deler meninger! Kan ikke noen som faktisk vet hva de prater om lage en ordentlig mat blogg!

  1. matosofi sier:

   Hei igjen,

   Min observasjon er at det er god plass digitalt til at både faglærte kokker og hobbykokker formidler oppskrifter og tips, og at blandingen og variasjonen er positiv.

   De fleste aviser og mediehus har kokker som skriver faste matspalter, så deres kunnskap deles vel hovedsakelig der. Det du forsåvidt har rett i er at det er få faglærte kokker som velger akkurat bloggsjangeren. Hvorfor det er slik vet jeg ikke.

   Matblogging treffer et behov hos leserne, er min erfaring. Tilbakemeldinger fra lesere er at de bruker blogger for inspirasjon og variasjon i hverdagsmiddagene, eller de er ute etter informasjon om det som for mange er ukjente råvarer (for eksempel svineknoke). Og det skal sies – her – på det som går på råvarebehandling og teknikker er det jo slik at mange faglærte kokker sitter på nyttig kunnskap å dele, så ja takk til at også flere kokker starter blogg. Kjenner du noen, så oppfordre dem gjerne!

   Mvh Ruth

 5. Gry sier:

  Hei, dette var en artig og fin blogg,liker at du drar inn ulike typer betraktninger, bruker din oppskrift på svineknoke i dag!

  1. matosofi sier:

   Takk for hyggelig kommentar. Og så kjekt du vil prøve oppskrift med svineknoke, en veldig undervurdert råvare. Håper det smaker! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s