Gjesteblogger Henriette: Verdens beste karamellpudding og karamellsaus

Bilde 1

Da har jeg fått æren av å være gjesteblogger! Jeg er ikke blogger selv og har ikke spesielt mye erfaring med matlaging, men denne desserten har bloggforfatteren bak Matosofi smakt og blitt begeistret for, så det er sikkert kvalitetsstempel godt nok for et innlegg.

Denne karamellpuddingen har blitt en klassiker når vi har gjester i hus og pleier å bli veldig godt mottatt. Denne gangen prøvde jeg i tillegg å lage en karamellsaus til, som viste seg å passe veldig godt til karamellpuddingen både i smak og konsistens.

Karamellpudding

 • 2 dl sukker til karamell
 • 6 dl melk
 • 3 dl kremfløte
 • 5 ss sukker
 • 8 stk egg
 • 1 stk vaniljestang

Framgangsmåte:
1) Smelt sukker i en kjele på svak varme. Du kan skru opp varmen når sukkeret har begynt å smelte. Men pass på ikke å røre i sukkeret før det har begynt å smelte skikkelig for da blir det klumper.

2) Hell karamellen i en brødform. Vær forsiktig når du glaserer formen, karamellen er veldig varm.

3) Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frøene og den hele vaniljestangen i en kjele sammen med melk, fløte og sukker. Kok opp og avkjøl blandingen litt.

4) Pisk egg lett i en bolle og spe med melkeblandingen. La blandingen stå i ti minutter.

Sil blandingen over i formen. Sett formen i en langpanne og fyll på med varmt vann til det dekker 1/3 av formen. Langpannen eller en illfast form setter du i en forvarmet ovn på nederste rille. Stek karamellpuddingen på 120 °C i ca. 2 timer til den er stiv. Avkjøl den i formen til neste dag.

Karamellsaus

 • 100 g sukker
 • 2,5 dl kremfløte
 • 30 g smør
 • 1 ts vaniljesukker

Smelt sukkeret til karamell på middels sterk varme i en gryte til den har en lys gyllen farge. Tilsett deretter fløte litt etter litt mens du hele tiden rører. Her er det viktig å bare tilsette litt fløte av gangen, hvis ikke klumper sausen seg.
Når karamellen og fløten er ferdig blandet inn, tilsetter du smør og vaniljesukker. Sausen skal så koke på middels sterk varme i ca. 10 minutter.

Når det er tid for dessert velter du karamellpuddingen på et serveringsfat med høye kanter slik at ikke sausen renner bort. Serveres med varm karamellsaus.

Håper desserten smaker!

Kilder:
http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/gjesteoppskrifter/karamellpudding
http://hobbykokken.no/2011/04/17/enkel-karamellsaus/

2 kommentarer Legg til din

 1. Ann Iren Undheim sier:

  Har brukt denne oppskrifta hvert eneste år til nyttår de siste 6 årene og alle synes det er den beste karamellpuddingen de har smakt. Er like nervøs for at blogginnlegget er borte hvert år for glemmer alltid å ta vare på oppskrifta andre steder 🙈. Tusen takk for kjempegod oppskrift på karamellpudding 😊😋

  1. matosofi sier:

   Tusen takk, så kjekt å høre og for at du deler! Oppskriften kommer ikke til å forsvinne noe sted, så du kan trygt bruke bloggen. 😊 Ønsker deg god romjul og et skikkelig godt nyttår!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s