Biff med pepper og kanel

IMG_4216

Hvorfor ikke lage en litt annerledes biff, med pepper og kanel? Joda, jeg er klar over at kanel egentlig «hører hjemme» på risengrynsgrøt og epledesserter. Men hvorfor ikke ta kanelen ut av sitt vante rom og inn i kjøttets verden? Jeg synes pepper og kanel er et uvanlig, men spennende og godt kryddervalg til biffen. Dette er faktisk en klassisk rett i Osman.

Denne oppskriften har jeg hentet fra Andreas Viestad sin bok «Smak av Krydder», der han har viet et helt kapittel til kanel, derunder kommer denne oppskriften.  Jeg serverte forøvrig biff til pilaffris, oppskriften finner du her, og bilde følger:

IMG_4226

Visste dere forresten at kanel er et av verdens eldste kjente krydder? Kanel blir nevnt i sanskrit-tekster og bibelen og ble brukt i riktig riktig gamle dager for å smakstilsette vin. I middelalderen var kanel ofte brukt i stuinger, supper, sauser og hønsefrikasseer (Larousse Gastronomique).

Slik gjør du:

  • 2 mørbradbiffer
  • 4 cm kanelstang, støtt til fine korn i en morter (ev ca 1 ss malt kanel)
  • 1 liten ss pepper
  • 2 ts salt
  • smør og olje til steking

Slik går du frem:

1) Ta ut biffen minst 30 min før tilberedelse, slik at den blir temperert og lettere får god kjernetemperatur.

2) Støt kanelstang i en morter til den er finmalt. Bland med pepper og salt.

3) Strø på/gni biffen inn med krydderblandingen. La biffen hvile i fem minutter før steking.

IMG_4211

4) Varm opp olje og smør til smøret blir brunt. Legg oppi biffene, brun kjøttet på begge sider. Skru av varmen, legg kjøttet over på en tallerken, slik at det får hvile litt, og varmen får spredd seg. Ta kjøttet tilbake til pannen, og stek over svak varme i et par minutter, snu ofte, server gjerne som medium stekt.

Tips! Hvis du ønsker en saus, kan du ta ut biffene, tilsette hakket løk i pannen, litt ekstra smør, litt hvitvin og creme fraiche. Du kan også bruke andre typer biff, som entrecote, ytrefilet eller indrefilet.

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s