Sukkerlake med stjerneanis og kanel

Sukkerlake

En smakstilsatt sukkerlake kan heve smaken på en fruktsalat, den kan også blandes med vaniljesaus for å gjøre vaniljesausen kraftigere på smak og mer aromatisk. Visste du hvor enkelt det er å lage dette selv?

Sukkerlake lager du ved å koke vann og sukker til det får en sirupaktig konsistens. Du kan også tilsette ekstra smak, jeg har her valgt å koke opp vann, sukker sammen med tre smaker, dvs. hel stjerneanis, hel kanelstang og vaniljestang. Du kan velge å koke opp sirup med én, to eller tre av smakene. Alt fungerer. Anbefaler ikke å bruke malt kanel, men vaniljefrø eller ekte vaniljesukker kan gå. Har ikke forsøkt med malt stjerneanis.

Dette trenger du:

  • 1 stjerneanis (kan sløyfes)
  • 1 kanel
  • ca 2 dl vann
  • ca 100 g sukker
  • (ev 1 ts vaniljesukker med ekte vanilje eller 1 vaniljestang)

Slik gjør du:

1) Kok opp vann og sukker, rør med en tresleiv til sukkeret har løst seg opp.

2) Tilsett hel kanel og hel stjerneanis i det kokende vannet. Tilsett også eventuelt en vaniljestang eller vaniljesukker med ekte vaniljefrø (hvis det er ekte, skal det være sorte prikker i vaniljesukkeret, syntetisk vaniljesukker med vannillin vil antakelig ikke fungere like bra)

3) La blandingen koke i cirka fem minutter (uten lokk). Rør innimellom.

sukkerlake med stjerneanis

4) Server til fruktsalat, enten som en separat saus i en skål eller ved å helle den over den oppskårede frukten. Du kan også blande sukkerlaken med vaniljesaus for litt ekstra punsj på smaken.

Tips: Sukkerlake kan helles over på glass og oppbevares i kjøleskap i lang tid. Så sparer du litt tid neste gang du skal lage dessert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s