Pepperkake med blåmuggost – en ny vri

den

bilde

Pepperkaker trenger ikke nødvendigvis å serveres for seg selv, de kan ogå få nytt liv ved å gjøre noen enkle grep. Dette er en moderne vri på noe av det mest erketypiske med jul, nemlig pepperkaker. Første gangen jeg hørte om pepperkaker med blåmuggost var jeg en smule skeptisk og nysgjerrig. Men jeg ble positivt overrasket over smaken, som var spennende og litt annerledes. Den salte, sterke blåmuggosten fungerte etter min mening i en fin balanse til den søte og peprede pepperkaken. Hvis man bryter smakskombinasjonen ned er den heller ikke så uvanlig; det er jo snakk om kjeks, noe søtt og sterk/salte oster, som av og til er pepret (for eksempel pepperost). Jeg har servert disse pepperkakene flere ganger til mange ulike personer, og selv om mange i likhet med meg er skeptisk innledningsvis, har pepperkakene en tendens til å forsvinne raskt, noe som pleier å være et godt tegn.

Du kan servere pepperkakene med bare blåmuggost, men jeg synes det er ekstra godt med litt flytende honning på, og gjerne også noen små biter med tørket aprikos, som gir litt friskhet. Velg gjerne en god blåmuggost, fra dagligvarebutikken er Blå Selbu et bra valg. Ellers har Den blinde ku noen gode oster. Bondens marked har også en rekke nydelige blåmuggoster som fungerer veldig fint i denne retten.

Dette trenger du:

  • blåmuggost
  • pepperkaker
  • flytende honning (kan sløyfes)
  • tørket aprikos, i små biter (kan sløyfes)

1) Dersom du skal ha aprikos til, deles denne i små biter nå.

2) server pepperkaker toppet med skiver av blåmuggost, litt flytende honning og eventuelt litt tørket aprikos.

Håper det smaker. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s