Frokostscones i en fei

Bilde

Det kan jo fort skje at man går tom for brød i helgen, og da er det kjekt å kunne raskt lage noen scones basert på det som er liggende i skapet, så er frokosten sikret. Og så slipper man å løpe på butikken. Sconesene tar bare rundt en halvtime å lage, ettersom det brukes bakepulver som hevingsmiddel i stedet for gjær, noe som gjør heving unødvendig. Det er også mulig å tilpasse oppskriften til det man har liggende i kjøleskapet. Har man litt for lite melk, kan man erstatte melken med andre nøytrale meieriprodukter. Det viktigste er at man har et riktig forhold mellom det våte og det tørre i deigen, også er det jo gøy med litt ekstra smak også. Dette er varianten jeg lagde i dag:

Ca 12 stk

 • 7,5 dl hvetemel
 • 4 ts bakepulver
 • 0,5 ts salt
 • 100 g kaldt smør
 • 1 egg
 • 3 dl melk (eller andre meieriprodukter, jeg brukte en blanding av lettmelk, kesam, creme fraiche og litt vann. Det er sikkert også mulig å bruke rømme, naturellyoghurt og lignende. For litt smak kan man kanskje også bruke kremost i ulike varianter – prøv deg frem!)
 • 1-1,5 dl revet ost (jeg brukte vellagret norvegia)
 • 1 ts ramsløk på glass, eller 2 ts tørkede urter

Slik gjør du:

1) Sett ovnen på 225 grader. Bland nesten alt melet, bakepulver og salt. Smuldre inn smøret og tilsett meieriprodukter og egg. Jeg valgte som sagt å erstatte melken med det jeg hadde liggende av meieriprodukter. Rør deigen sammen, og tilsett ost og urter/ramsløk. Det anbefales å ikke arbeide deigen for lenge, for den kan da bli seig og sconesene tørre. Hvis deigen er alt for klissete, kan du tilsette resten av hvetemelet

2) Ha deigen over på et melet bakebord og kjevle eller klapp deigen ut til et rektangel som er ca 2 cm tykk. Skjær ut 12 firkantede scones, legg de over på et bakepapirkledt stekebrett. Husk at de kommer til å heve seg noe, så det kan av og til være greit å fordele sconesene på to brett. Strø ev litt ekstra revet ost på toppen av sconesene.

3) Stek på midterste rille på 225 grader i 12-15 minutter, eller til de er gylne på toppen. Ha dem over på en rist etterpå, og spis aller helst mens de er varme. God frokost!

Oppskriften er inspirert av og bearbeidet med utgangspunkt i en oppskrift opprinnelig publisert i God morgen, Norge! (TV 2) | Kokk: Wenche Andersen

4 kommentarer Legg til din

 1. audh2 sier:

  Skal ha folk i morgon kl. 11. kanskje eg lagar ferske scones! spanande!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s