Slik deler du opp en hel kylling – med hjelp fra Gordon Ramsey

Det er mange grunner til å kjøpe hel kylling og dele den i biter selv. For det første er det økonomisk sett fornuftig, og man kan få en kylling med god kvalitet. En hel kylling (ca 1,3 kg) koster knapt mer enn to filletterte kyllingbryst (ca 400 g), og man får en vesentlig større mengde kyllingkjøtt å lage mat med. Selv om litt av kyllingen består av bein, men disse blir jo til nydelig kraft.

Kyllinglår, kyllingvinger og kyllingbryst smaker forøvrig ganske forskjellig, og skal tilberedes ulikt. Utrolig mye spennende man kan lage av kyllingen. Når man deler kyllingen selv kan man velge om man vil beholde skinnet på kyllingbrystene (litt crispy skinn anyone?)

Det er ikke så arbeidskrevende å dele opp kyllingen som man kanskje skulle tro, 5-10 minutter tar det. Jeg vil si 10 minutter første gangen, fordi man må følge litt med på instruksjonene. I dag forsøkte nemlig undertegnede for første gang å kjøpe hel kylling, skjære den i vinger, lår, kyllingbryst osv. og ble overrasket over hvor greit det faktisk gikk. Det skal sies at det er ikke helt rett frem, og for å få med mest mulig kjøtt er det greit å følge en teknikk. Vi fant en video av Gordon Ramsey som var pedagogisk og lett å følge. PCen ble satt på bordet i nærheten og vi trykket play og pause en gang i blant. Det funket fint. Husk å bruke en god og skarp kniv! Her er videoen:

Lykke til!

NB! Husk at du ikke må finne på å kaste skroget av kylling. Du kan koke kyllingkraft, som er helt vanvittig godt og som slår knockout på buljong når som helst. Kyllingkraften står og koker nå og skal få spille hovedrollen i en suppe en dag snart, fremgangsmåten for kyllingkraft kommer på bloggen snart. Er skikkelig klar for å begynne å kjøpe hel kylling oftere. 🙂

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s