Nøtte- og honningblanding – til ost, som matgave?

IMG_4314

Til ost, spesielt blåmuggoster, er det godt å ha noe søtt som balanserer den skarpe blåmuggosten, og gjerne noe litt crunchy, for å få en spennende kombinasjon av konsistenser. Denne nøtte- og honningblandingen inneholder i tillegg tørket aprikos, som er søt, og samtidig litt frisk i smaken. Ettersom holdbarheten er god, er dette perfekt som matgave også. Til jul (se bildet), men også resten av året.

I forbindelse med at Matbloggsentralen.com arrangerte matgavebytting før jul, laget jeg denne blandingen som ble sendt til matbloggeren bak Miss Dahls Baked Love, en bakeblogg som absolutt kan anbefales!

Denne oppskriften ble utviklet for mange år siden etter en engasjert matsamtale med en osteprodusent som hadde spesialisert seg på blåmuggost for mange mange år siden.  Det var hun som tipset meg om å prøve slike kombinasjoner, undertegnede hadde aldri brukt tørket aprikos før, nå brukes den i mange ulike retter, slik som pilaffris eller syltepinner.

Blandingen er enkel å lage, og det er ikke viktig hvor mye du har av de ulike ingrediensene. Det er umulig å trå feil. Det eneste jeg tenker man må huske på å få nok honning i glasset, slik at nøttene og aprikosen i hovedsak er dekket.

Dette trenger du:

 • Pistasjnøtter, hele eller delt i to
 • Valnøtter, grovhakkede
 • Akasiehonning, ev. annen flytende honning
 • Tørket aprikos, hakkede

1) Grovhakk valnøtter og akasiehonning.

2) Bland pistasjnøtter, valnøtter og tørket aprikos i en skål, hell honning over så det dekker godt. Server til blåmuggost, fungerer også til hvitkittost og lignende retter.

3) Hvis du skal gi dette som matgave blander du ingrediensene i et lukkbart glass, eks syltetøyglass. Dekorer slik du vil, skriv et koselig kort og gi i gave.

Så enkelt kan det gjøres!

5 kommentarer Legg til din

 1. Helene sier:

  Lurt! Denne oppskriften må jeg bokmerke 🙂

  1. matosofi sier:

   Hyggelig at du likte den, håper det smaker! 🙂

 2. Emil sier:

  Hei, og takk for oppskriften. Jeg synes at blandingen kan også brukes til de som driver med sport! De som trenger mer protein ( av nøttene) og protein ( fra osten )
  Jeg pleier å kjøpe Gresk yoghurt med peakanøtt og honning ( når jeg er lat ) dette kan også lages enkelt hjemme når du har tid og kan blåmuggosten legges ved siden 🙂

  1. matosofi sier:

   Godt tips! Det skal jeg teste ut en gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s