Fylte champignoner

fylt sopp

«Life is too short to stuff a mushroom.»
Shirley Conran, født 1932 (sitat fra boken Superwoman)

Dette er en kveldsrett som egner seg fint hvis du har litt rester i kjøleskapet etter diverse middager. Du kan variere hva du vil ha i soppen, jeg anbefaler at du i hvert fall har en ost eller tilsvarende meieriprodukt i fyllet. Du trenger ikke å ha kjøtt/bacon i fyllet, men da anbefaler jeg at du har i noen urter (for eksempel rosmarin) og/eller en ost med mye og litt syrlig smak, slik som fetaost.

Denne småretten egner seg godt på et tapasbord eller som en kveldssnacks, for eksempel en fredags kveld. Soppen fungerer som en skål rundt de andre ingrediensene, og spises som regel med kniv og gaffel.

Dette trenger du til to sopper:

 • 1-2 baconskiver, skjært i små biter (kan byttes ut med for eksempel spekeskinke)
 • 2 store sopp, hele «hatten» og stilken hakket i biter
 • 1 liten klatt hvitløkssmør (ev vanlig smør)
 • ca 2 ts Rømme (kan byttes ut med kesam, fløte)
 • ca 30 g revet parmesan (eller annen gulost eller fetaost)
 • hakkede soltørkede tomater (ev. vanlige tomater i biter)
 • ev. litt hakket løk

Slik gjør du:

1) Hakk stilken til soppen i små biter, stek i smør i en stekepanne sammen med bacon, ta oppi de soltørkede tomatene helt til slutt.

2) Legg «sopphattene» på hodet slik at de blir som en skål. Plasser en liten ts rømme i bunnen av soppen, bruk en teskje og fordel sopp, bacon og soltørkede tomater over. Legg på en liten klatt hvitløkssmør og topp med masse revet parmesan.

3) Stek i ovnen på 200 grader celcius i ca 20 min til osten er gyllen og soppen er gjennomstekt. Det er vanlig at det renner ut litt vann fra champignonen, det er helt vanlig og betyr ikke at den blir mindre saftig.

Håper det smaker!

2 kommentarer Legg til din

 1. Åh, fylt champignon er det BESTE jeg vet – denne så kjempegod ut! Har du prøvd med blåmuggost?

  1. matosofi sier:

   Takk! Og godt poeng angående blåmuggost, det har jeg prøvd for lenge siden. Jeg synes kombinasjonen sopp og blåmuggost er supergodt! Jeg liker å blande blåmuggost med vanlig ost, og gjerne ha med litt sprøstekt spekeskinke og soltørket tomat. Fylt sopp kan man virkelig variere og ha det gøy med. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s