Fajitas med kylling og asiatiske smaker

IMG_5503

Peter: «Come on you guys, I’m going to buy us the most expensive meal we’ve ever had. Yeah, I’d like 6000 chicken fajitas please.»

Teller: «I beg your pardon?»

Peter: «Uh 6000 chicken fajitas.»

Brian: «And a sausage chicken McBiscuit please.»

(scene fra Family Guy)

I dag sto fajitas på menyen. Det blir fort litt rester igjen etter middager, for eksempel var det nå litt kyllingfileter igjen fra en wokmiddag tidligere i uken, og når rester av kjøtt og grønnsaker bør brukes opp, kan fajitas være en god løsning. Denne gangen valgte vi å gå for asiatiske smaker – fersk mango, masse frisk koriander, kylling stekt i hvitløk og chili og en mango og rømme-dressing. Deretter er det jo bare å gå i gang og lage fajitas basert på det som er liggende og det som virker appellerende på butikken. Denne gangen ble det ganske mange grønnsaker, det er bare å bytte ut grønnsakene med det du har liggende.

Dette brukte vi til fire personer:

 • 1/3 agurk, i terninger a 1 cm
 • 1 mango, i terninger a 1 cm
 • 1 avokado, i terninger
 • 2 tomater, i terninger
 • 1 chili, finhakket – til stekingen av kyllingfileten
 • 4 hvitløksfedd – til stekingen av kyllingfileten
 • 1 granateple, frøene
 • 4 kyllingfileter, skjært i biter
 • 1 dl rømme
 • 5 ss mango chutney
 • 1 ss honning
 • 1 lime
 • 1/3 bunt fersk koriander
 • 1/2 pakke ruccolasalat (ev også litt hjertesalat eller annen salat)
 • 1/2 rødløk, i biter
 • extra virgin olivenolje (helst en fruktig variant, ev en god olje med nøytral smak)
 • eddik (jeg brukte mangoeddik og granatepleeddik, men du kan bruke vanlig hvitvinseddik her i stedet. Du kan også bruke lime)
 • 8 store fajitaslefser
 • Sweet chilisaus, til servering

IMG_5486

1) Finhakk hvitløk og chili. Skjær kyllingfiletene i biter. Sett ovnen på 100 grader Celcius. Krydre kyllingfiletene lett og stek i en varm stekepanne i olje slik at de blir brunet på hver side, ta den finhakkede hvitløken og chilien oppi stekepannen på slutten av steketiden. Ta kyllingfiletene oppi en ildfast form eller dyp tallerken. Sett inni ovnen til ettersteking (slik unngår du at de blir tørre, men sikrer at de blir gjennomstekte)

IMG_5492

2) Skjær tomat, avokado, agurk og mango i terninger på cirka en centimeter. Ha i hver sin skål. Skjær rødløken i små biter, ha i egen skål. Bland litt grovhakket koriander sammen med tomaten, pepre litt og ta oppi 1 ss olivenolje. Skvis litt lime over avokadoen og gjerne litt salt.

IMG_5493-2

3) Vask ruccolasalaten, fjern eventuelle dårlige blad (de som er brune og veldig dvaske). Prøv å fjerne vannet fra ruccolasalaten, enten ved å riste litt på ruccolaen eller ved å bruke en salatslynge. Skjær såvidt i skallet på granateplet hele veien rundt, ta ut alle granateplefrøene uten å få med de hvite «veggene» mellom frøene. Ta halvparten av granateplefrøene og bland med salaten, resten av granateplefrøene kan du ta i en egen liten skål. Ta en liten bunt med fersk koriander, skyll godt, hakk i grove biter (ta også med det meste av stilken), bland sammen med salaten. Lag vinaigrette til salaten – bland 2 ss eddik med 6 ss olje. Hell over salaten og bland godt. Du kan eventuelt salte og pepre lett.

4) Lag mangodressing. Bland rømme og mango chutney, tilsett litt lime, honning og salt og pepper etter smak. Husk å smake på den. Den skal være litt sterk, men vær forsiktig med saltet. Du kan erstatte mango chutney med sweet chilisaus hvis du vil. Det er også mulig å bytte ut mango chutney med hvitløk, slik at du får en hvitløksdressing.

5) Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie og stek i ovnen på 200 grader Celcius i 5-10 minutter.

IMG_5507

6) Server!

Tips: Fajitas kan også lages med andre smakskombinasjoner. Noen stikkord: Prøv gresk – med sorte oliven, fetaost, kjøttdeig, tomater, squash, extra virgin olivenolje og fersk oregano. Eller italiensk – med fersk basilikum, tomat, salat, kjøtt, pesto, agurk. Eller meksikansk – med chili, hvitløk, spisskummin, tacokrydder, kjøttdeig eller kjøttstrimler av okse eller svin, bønner, guacamole, tomat, mais, rømme.

Én kommentar Legg til din

 1. tenkeren sier:

  Spiste dette i går! Nam nam!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s