Banankake

IMG_6030

“Out of love I made you a cake. Also out of milk, eggs, flour, sugar, and vanilla.”
― Jarod KintzThe Days of Yay are Here! Wake Me Up When They’re Over.

Har du noen bananer som begynner å bli overmodne? En ting du kan gjøre er å skjære bananen i skiver og fryse bananskivene, slik har du en ypperlig base for en smoothie. En annen mulighet er å lage banankake, slik vi gjorde for noen dager siden.  Servér denne fyldige kaken med en frisk og kald vaniljeis og du har et nydelig søtt kveldsmåltid eller dessert.

Oppskriften jeg har brukt bygger på en oppskrift fra bloggen Millas Mat. Jeg har gjort et par ting ulikt fra originaloppskriften. Milla bruker natron i sin oppskrift, ettersom det ikke sto i skapet her på hytten doblet jeg bakepulvermengden i stedet. Natron er kraftigere hevemiddel enn bakepulver, så hvis du har det liggende anbefaler jeg at du bruker det. Dette er lagt inn som alternativ i ingredienslisten. Jeg brukte også creme fraiche i stedet for fløte, siden det var det som var tilgjengelig på hytten. Creme fraiche er litt syrligere enn fløten, utover det vil de to ingrediensene ha samme funksjon i kaken. Banankake kan bli litt søtt, så for å balansere det søte tilsatte jeg grovhakket mørk sjokolade, som tilfører bitterhet til kaken. Det fungerte veldig godt. Ble litt bananasplitfeeling over det hele. Anbefaler å servere kaken med vaniljeis. Her kommer oppskriften, slik jeg gjorde det:

Dette trenger du:

  • 2 store eller 3 små modne bananer
  • 1 1/2 dl sukker
  • 2 egg
  • 50 gr smeltet smør
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver (ev 1 ts bakepulver og 1/2 ts natron)
  • 3 ss creme fraiche/ fløte
  • 2 dl hvetemel
  • 5 ruter mørk sjokolade, grovhakket

1) Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme. Gjør klar en springform på 20-24 cm. Kle bunnen med bakepapir eller smør hele formen godt med smør eller formfett slik at ikke kaken setter seg fast til slutt.

2) Smelt smøret og la det avkjøle seg litt.

3) Skrell bananene og fjern eventuelle mørkebrune flekker. Legg bananene i en dyp tallerken og mos bananene med en gaffel. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en separat bolle. Grovhakk sjokoladen.

4) Pisk egg og sukker til det blir en luftig eggedosis. Tilsett hele blandingen av mel, bakepulver og vaniljesukker i eggedosisen. Vend det tørre forsiktig inn med en slikkepott slik at det blander seg godt.

5) Hell smeltet smør og most banan i røren og vend dette inn med slikkepotten. Avslutt med creme fraiche/fløte og bland alt til  en jevn røre. Tilsett til slutt den grovhakkede sjokoladen og bland denne forsiktig inn.

6) Hell røren i springformen og stek kaken midt i ovnen i 40-50 minutter, følg med. La kaken avkjøle seg på en kakerist.

Servér med vaniljeis eller sjokoladeis, gjerne en solskinnsdag. Legger ved et stemningsbilde. Enjoy!

IMG_6028

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s