Grillet søtpotet

søtpotet tilbehør

Jeg har tidligere skrevet om hvordan søtpotet kan brukes i søtpotetpuré eller som ingrediens i en rotmos. Det er også nydelig som tilbehør til torsk. Visste du at søtpotet også kan brukes på samme måte som bakt potet, dvs. at man lager bakt søtpotet? Vel, det kan den, og det smaker nydelig. Legg vaskede søtpoteter i en ildfast form i ovnen i 45 min – 1 time, lag et kryss i dem og dytt under, server dem for eksempel med rømme, mais, finhakket sjalottløk, bacon og revet ost. Søtpoteter kan brukes til så mangt. 🙂

Denne gangen har jeg grillet søtpotetene. For at søtpotetene skal bli godt nok varmebehandlet har jeg kokt dem i vann i ti minutter før de ble skrelt og delt i tykke skiver og grillet.

grillet søtpotet

Du kan krydre dem med chili hvis du vil ha en litt mer spicy variant. Jeg liker å krydre søtpoteter med salt, pepper og paprikapulver, en idé jeg fikk etter å ha smakt noen ovnsbakte søtpoteter hos ei venninne. Søtpoteter er ypperlig tapasmat!

Dette trenger du:

  • Søtpotet
  • nøytral olje til pensling
  • salt, pepper, paprikapulver

1) Kok søtpotetene i vann i en gryte i 10 minutter. Ta søtpotetene ut av gryten og over på en skjærefjøl. La de få dampe litt fra seg.

2) Skrell søtpotetene. Skjær søtpotetene på tvers i tykke skiver (ca 2 cm tykke).

3) Pensle den ene siden av søtpotetene med olje blandet med salt, pepper og paprika.

4) Legg siden som er oljet ned på grillen. Pensle oversiden med oljen iblandet krydderet. Stek til søtpotetene har fått et fint grillmønster på den ene siden, snu og vent til den har fått mønster her også.

5) Server som tilbehør, gjerne til sommerkoteletter eller flintstek.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s