Enkel kyllingrullade med brokkolikrem og granateplevinaigrette

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hvis man vil lage noe som er enkelt, men samtidig litt annerledes, kan denne retten kanskje være en ide? Granateple begynner å komme mer og mer i butikken, til og med Rema 1000 nede i gata her har begynt å ta det inn. Ellers så finnes det i hvert fall i velassorterte butikker. Oppskriften er inspirert av Charles Tjessem og hans ypperlige bok ”God mat på en tirsdag”. I denne retten skal man faktisk ikke ha verken poteter, pasta eller ris, og det savnes heller ikke, man blir god og mett og fornøyd likevel. Det jeg liker spesielt godt med denne retten, er granateplevinaigretten. Granateplet blir som en mengde små smaksbomber når man spiser dem. Veldig morsomt! Og jeg synes det er en god match mellom den litt syrlige vinaigretten, den runde og litt søte smaken på brokkolikremen, og den salte spekeskinken som er surret rundt en saftig kyllingfilet. Og selv om det tar litt tid i ovnen, er dette utrolig enkelt, og retten krever veldig lite arbeid. 🙂

Du trenger følgende for å lage retten (til fem personer):

 •  5 kyllingfileter
 • 100 g spekeskinke, i skiver
 • 2 stk brokkoli
 • 100 g smør
 • 1 dl melk/fløte
 • 1 ts ramsløk (kan sløyfes)
 •  salt og pepper
 • 1,5 dl god ekstra virgin olivenolje
 • 3 ss balsamicoeddik
 • 2 ss gressløk
 • 1-1,5 stk granateple
 • 10-15 stk hasselnøtter/valnøtter

Kyllingrulladen

Jeg pleier å begynne med kyllingrulladen (gjerne så tidlig som mulig, de kan gjerne stå inne i ovnen lenge på svak varme).

Lag til fem rektangulære aluminiumsfolieark. Legg spekeskinke klar til å ”omfavne” kyllingen på hvert enkelt ark, se bildet.

Legg kyllingen oppå spekeskinken og rull sammen slik at spekeskinken dekker kyllingen og aluminiumsfolien blir til en pakke. Legg alle pakkene i en ildfast form. Dette skal rett inn i ovnen. Nå skal kyllingen nå en ideell kjernetemperatur på 70-75 grader Celcius. Hvis du har et elektronisk steketermometer går dette som en drøm, det er bare å stikke termometeret inn i midten av den største kyllingen og følge med etter hvert som den stiger. Hvis ikke, kan du følge tidsestimat, og jeg anbefaler å sjekke en gang når du tror de kanskje kan være ferdige. Hvis jeg har dårlig tid, bruker jeg å sette dem inn på 120-130 grader i ca. en time, hvis jeg har god tid, lar jeg de stå mye lenger, men på svakere varme, gjerne bare 80 grader. Ovner er veldig forskjellige, så det er bare å prøve seg frem. Det er viktig at kyllingen får hvile i minst ti minutter etter den er ferdig stekt, slik at ikke safter siver ut.

Granateplevinaigrette

Del et granateple i to, og rens det. Du skal ha med alle frøene i granateple, men ikke de hvite ”veggene” mellom frøene, de smaker ikke godt. Og pass på når du skreller granateplet at du ikke tilfeldigvis har hvite, nystrøkne skjorter i nærheten, for dette kan plutselig sprute fælt..

Grovhakk nøtter. Ta en liten neve gressløk og hakk det i små biter. Mål opp eddikken og god extra virgin olivenolje. Bland dette med granateplefrøene i en bolle, og rør godt. Ta gjerne oppi 0,5-1 ts salt, og en liten dreis med pepperkværna. Husk at eddiken og oljen per definisjon ikke vil blande seg, så når du skal forsyne deg med vinaigretten er det viktig å røre rett før du tar vinaigretten over på tallerkenen, da er du sikker på å få med deg alle godsakene.

Brokkolikrem

Del brokkolien i små buketter, skrell stilken og del den i små biter også.

Kok dette i saltet vann til det er mørt, ca 10 minutter. Hell av vannet, la det dampe av litt. Tilsett melk eller fløte og smør. Etter temperaturen har roet seg litt, kjør med stavmikser til det er blitt en jevn pure. Smak til med litt salt, pepper og ev ramsløk.

Da er retten ferdig. Bon appetit! 🙂

Kyllingrullade

6 kommentarer Legg til din

 1. Susanne sier:

  Ruth, din flinke matguru! Jeg har besøk av søster med familie og kom på bloggbesøk for å finne ut hva jeg skal servere til middag i morgen. Jeg landet på dette lille lekre retten og gleder meg til å prøve. Mulig du får en tlf fra en desperat Susanne i morgen, men skal følge din oppskrift slavisk og la det stå til:) Den ser jo fenomenal ut!

  1. matosofi sier:

   Så hyggelig at du vil prøve den, håper det blir bra. 🙂 Det er bare å ringe meg hvis det skulle være noe. Ta tidsestimat for kyllingen med en klype salt, det kommer an på hvor mye futt det er i ovnen. viktigste er å sjekke at kyllingen er gjennomstekt, og la den hvile i ti min før servering, så ikke all saften renner ut. Kos dere!

 2. Susanne sier:

  Nydelig rett! Var stor suksess for store og små. Jeg brukte bacon i stede for spekeskinke (utsolgt på butikken) og freste det litt i stekepannen før jeg kjørte det i ovnen. Var knall! i tillegg hadde vi god vin til og stearinlysstemning en mørk høstkveld. Takker voldsomt for tips -du har fått deg et ekte bloggfan i meg.

 3. Susanne sier:

  Må legge til at jeg aldri hadde brukt granateple i kokkelering før, men det var en bra opplevelse. Veldig godt!

  1. matosofi sier:

   Så gøy å høre, glad det ble vellykket! Høres ut som en koselig kveld. 🙂 Ikke dumt med bacon i stedet for spekeskinke, ser for meg at det er en god erstatning. Lurer på om jeg skal prøve baconvarianten selv ved neste anledning?

 4. Grete Jacobsen sier:

  En av de beste middagene jeg har spist på lenge 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s