Sei med bacon, soyasaus, kapers og mandelpotetpure

Sei

Jeg vil slå et slag for seien i dag. Sei er egentlig en ganske så god fisk. Og vi er så heldige her i Norge at vi får kjøpt den til lav pris i ferskvaredisken. For spesielt interesserte kan seien også fiskes selv, for den som har tilgang på fiskestang og gode fiskesteder.

Jeg ble inspirert til å lage en rett med kapers, etter en nydelig seimiddag hos en venninne, der hun lagde sei med kapersmajones til. Det kan anbefales, en veldig god kombinasjon! Her har jeg laget en annen variant av sei med kapers, jeg børstet støv av en oppskrift jeg hadde skriblet inn i oppskriftsboken min for lenge siden. Oppskriften kom opprinnelig fra en oppskriftslapp jeg tok med meg i en butikk en gang. I denne oppskriften brukes kapers i kombinasjon med soyasaus, bacon og sjalottløk. (Hvis du ikke bruker kapers mye, er det en god nyhet at kapers på glass holder seg lenge, så kan den brukes neste gang du lager denne retten også. Dessuten er kapers, tunfisk og majones en smashing kombinasjon, og tunfiskmajonesen er godt som pålegg, eller som smakstilsetning i en enkel pastasalat.) Det er nok også mulig å lage denne retten uten kapers, har ikke prøvd det, men blir sikkert godt det også. Uansett, slik går man frem:

2 personer

 • 500 g seifilet
 • 8 poteter
 • ca 50 g smør
 • 5-6 ss fløte
 • 1 ss dijonsennep
 • 3 gulerøtter
 • 1 lime, saften
 • 100 g bacon
 • 25 g smør
 • 4 ss sjalottløk, finhakket
 • 2 ss kapers, hakket
 • 4 ss soyasaus

1) Skrell og kok potetene møre i usaltet vann. La de dampe litt av seg. Tilsett ca 50 g smør, fløten og dijonsennep. Mos for hånd. (Det er viktig å ikke bruke stavmikser eller lignende når det er potet i en mos, ettersom stivelsen i potetene da vil skape en reaksjon som gir en noe limete konsistens.) Smak til med litt salt og pepper

2) Skrell og skjær gulrøttene i 1 cm tykke skiver, kok dem møre i vann tilsatt saften av 1 lime (ca 5-10 min).

3) Del baconet i små terninger og stek det brunt i smør. Ta pannen av platen og tilsett hakket sjalottløk, kapers og soyasaus. Dette trenger ikke salt og pepper, det er nok av smak der fra før.

4) Salte og pepre seifiletene. Stek filetene på begge sider i varm panne.

Dander og server!

Husk! Hvis du vil holde deg oppdatert på siste nytt fra bloggen kan du gjerne trykke på knappen i høyre kolonne, så vil du motta e-post hver gang jeg poster et nytt innlegg. Du kan også like Matosofi på facebook, eller følge meg på Twitter. 🙂

6 kommentarer Legg til din

 1. Hilde sier:

  Nam nam, denne oppskriften var jeg så heldig å få skrive av hos deg for mange år siden, og har laget med suksess flere ganger. Kjenner den må på bordet igjen snart, kanskje søndagsmiddagen? 🙂

 2. Susanne sier:

  Dette var veldig veldig veldig godt. Måtte bare si det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s