Alternativt tilbehør til torsk – chorizo, søtpotet og sukkererter

Torsk med chorizo

«You have to live life to its full chorizo.» – Mario Batali

Jeg har flere ganger på restaurant fått servert stekt chorizo til torsk, en klassisk og nydelig kombinasjon. Jeg har her forsøkt å kombinere den spicy chorizoen med litt søtlig søtpotet og friske sukkererter. Det viste seg å være smaker som var i fin harmoni med hverandre og som passet godt til torsken.

Torsken er lettsaltet og trukket i åtte minutter i rikelig med usaltet vann. Potetpureen finner du oppskrift på her, men jeg brukte litt mindre sennep enn i denne oppskriften. Søtpotet er definitivt best, men hvis du ikke får tak i det, kan du erstatte det med gulrøtter. Chorizo kan erstattes med bacon. Dette trenger du:

  • 1/2 søtpotet, skrellet og skjært i terninger a 1 cm
  • ca 100 g chorizo-pølse, skjært i små biter
  • ca 20 sukkererter, hele
  • 1/3 purre, i skiver

1. Vask og gjør klar grønnsakene.

2. Stek søtpoteten først i et par minutter i en stekepanne med godt med smør. Tilsett purre og chorizopølse, stek videre i et minutt. Tilsett sukkerertene og stek et par minutter til, eller til det er ferdig.

3. Server med hvit fisk (for eksempel torsk, sei, breiflabb, kveite) og med potetpure.

Håper det smaker. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s