Sjokodadler – sunne og farlig gode konfektkuler

den

wp-1487542915356.jpg

There are four basic food groups: milk chocolate, dark chocolate, white chocolate and chocolate truffles – Unknown

Disse konfektkulene er farlig avhengighetsskapende. De er også tilfeldigvis sunne, konfekten består nemlig av dadler, sjokolade og cashewnøtter. Smaken er spennende, kulene har flere konsistenser og hvis du bruker grovsalt får du spennende kontrast mot den søte sjokolade/daddelsmaken.

Hvis man ser vekk fra at jeg denne gangen var tom for mørk sjokolade og brukte den noe søtere Oboy ville de vært sukkerfrie, det er dadlene som står for den søte smaken.

Variasjoner

Jeg har valgt cashewnøtter, men du kan godt prøve å bruke andre typer nøtter i disse kulene. Hva med peanøtter, valnøtter, pistasjnøtter, macadamianøtter? Eller en blanding?

Oppskriften forutsetter at du bruker cashewnøtter som ikke er saltet, jeg kjøpte en større pose cashewnøtter på en innvandrerforretning. De fleste cashewnøttene du kjøper i vanlig dagligvarebutikker er saltet, hvis du bruker slike nøtter bør du ikke tilsette ekstra salt før du har sjekket smaken.

Jeg har valgt grovt havsalt, dette fordi saltet da får konsistens og gir litt ekstra spennende smaksbilde. Hvis du velger vanlig salt bør du gå ned til 1/4 av saltmengen jeg har oppgitt i oppskriften, og heller tilsette ekstra dersom du ser behov for det.

Konfektkulene har jeg laget tre ganger, de to første gangene uten oppskrift og «på slump». Den tredje gangen veide jeg opp ingrediensene og det er det som står i oppskriften under. Men prøv deg gjerne frem om du vil gjøre noen endringer.

Dette trenger du:

  • 340 g dadler (vekt etter stenene er tatt ut)
  • 240 g usaltede cashewnøtter
  • ca 1 ts nøytral olje
  • ca 2 ts vann
  • ca 1 ts grovsalt eller maldonsalt (kutt ut eller ned på saltet dersom nøttene er saltet)
  • 4 ss kakao (bruk gjerne mørk sjokolade, jeg brukte Oboy denne gangen)

Slik går du frem (tar 20 minutter):

  1. Fjern stenene fra dadlene.
  2. Legg dadler, nøtter, olje, vann, salt og kakao i en blender eller mikser med skarpe blader. Kjør til du har en relativt finkornet masse, smak gjerne til med mer kakao om du ønsker mer sjokoladesmak. Massen ser fortsatt relativt tørr ut, men vil la seg forme når du tar en liten håndfull og presser.
  3. Form til kuler med innsiden av hendene og trill kulene i enten sjokoladepulver eller finhakkede nøtter.
  4. Legg i lufttett boks i kjøleskap eller i fryser, der holder de seg lenge og får fastere konsistens. De som har vært i fryser tiner på 5 minutter og er da klar til spising. Anbefales sammen med kaffe, som snacks eller energipåfyll på jobb.

 

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s