Ukesmeny med opptil flere vegetarretter

den

Da har jeg en nytt forslag til ukesmeny til dere, og har funnet frem ekstra mange vegetarretter denne gangen, siden jeg har laget en del ekstra av det i det siste, og har lyst til å dele dem med dere Håper det kan falle i smak!

Mandag: Personlig synes jeg blomkål er den beste hovedingrediensen i et vegetarmåltid, den har god egensmak og harmonerer godt med andre smaker. Her er oppskrift på to ulike blomkålretter:

 

Tirsdag: Middag på 15 minutter? Hva med en lett og rask pasta carbonara? Dette er min go-to rett når jeg har dårlig tid og jeg serverer den ofte med halve avokado og litt lime. Masse urter er også godt i denne retten.

IMG_5056

Onsdag. Panering av svinefilet skal visstnok gjøre svinefileten mer saftig, og ikke så tørr som den lett kan bli hvis den blir stekt ørlite for lenge. Paneringen fungerer godt synes jeg, men i denne oppskriften er det faktisk sausen jeg har fulgt opp i ettertid, fordi den er så enkel og god. Sausen har jeg prøvd til mange andre retter, som hvit fisk og kyllingfilet, med masse urter i til slutt. I opprinnelig oppskrift har jeg laget panert svinefilet med kapers- og sitronsaus.

20180208_180206.jpg

Her er en versjon av sausen servert med pannestekt hvit fisk og med bakte rotgrønnsaker og purre:

Torsdag. Det er på tide med en fiskerett. Jeg tenker fiskegrateng er undervurdert, og heller ikke så vanskelig å lage. Her er oppskrift hjemmelaget fiskegrateng med makaroni, som jeg har tilsatt masse parmesanost for skikkelig umamiløft. Hvis du ikke har parmesan kan litt soyasaus hjelpe til for å få frem umami, men parmesan er noe mildere og å foretrekke synes jeg.

IMG_8518

Fredag. Anbefaler å lage kyllingrullade med brokkolikrem og granateplevinaigrette. Den er enkel å lage og med mange gode smaker og konsistenser. Perfekt for et vennebesøk!

Taco er selvsagt også vanlig, hver fredag er det svært mange av dere som går inn og ser på/ lager hjemmelagde tacolefser, – se her for oppskrift på hjemmelagde tortillalefser a la Hellstrøm. Og hvorfor ikke lage hjemmelaget sweet chili-saus hvis du vil ha alternativ til vanlig tacosaus.

20160109_201631_resized (1)

På fredags kveld kan du jo også bruke tre minutter på å blande brøddeig slik at du kan lage eltefrie rundstykker til frokosten på lørdagen? Samme deigen kan du bruke til å lage eltefrie brød (litt mer å gjøre på lørdagen, men stekemetoden gir enda bedre resultat enn med rundstykkene).

eltefritt brød

Til lørdagen anbefaler jeg å  prøve en vegetarrett som jeg vil påstå redefinerer hva vegetarmat kan være. Her er det tre hele hvitløkshoder som kokes i flere omganger og sammen med mange ulike smaker (blant annet balsamico) slik at hvitløksfeddene til slutt smaker nesten som kjøtt. Jeg garanterer at dette er en helt ny smaksopplevelse. Her er oppskriften på det som kalles karamellisert hvitløksterte, som kan lages både med oster på geitemelk og oster basert på kumelk (sistnevnte er lettere å få tak i i butikken).

Søndag. Jeg vil anbefale svineknoke med rotmos. Dette er den mest populære oppskriften på bloggen, med god grunn – det er en rett som tar noen timer, men som nærmest lager seg selv. Husmannskost med god smak!

Svineknoke ferdig

Vil du ha dessert eller noe søtt en av dagene? Hva med å prøve å lage sunne og farlig gode sjokoladekonfektkuler i stedet? De kan oppbevares i kjøleskapet eller i fryseren hvis du ikke spiser opp alle med en gang.

wp-1487542915356.jpg

Håper det smaker!

2 kommentarer Legg til din

  1. Omnom Nom sier:

    Dette så godt ut, og kudos for å ha med flere vegetarretter! 😀 Hvitløkspaien skal definitivt prøves ut!

    1. matosofi sier:

      Så kjekt å høre! Karamellisert hvitløkspai er min definitive favoritt, og jeg vil gå så langt som å si at den redefinerer hva vegetarmat kan smake. Gled deg! 🤩

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s