Angusburger med avokado, blåmuggost og karamellisert løk med balsamico

den

wp-1490991086123.jpg

Jeg innrømmer det – burger er veldig greit når man vil ha noe kjapt å spise. Men den kan jo også lages litt mer spennende enn originalen med tomat, salat og ketchup – ikke sant? Det er mange måter å gjøre det på, en av dem er med blåmuggost og avokado, som jeg lager ofte, her i en oppgradert stil.

Om ingrediensene

Blåmuggost og avokado er en kombinasjon som av en eller annen grunn passer godt sammen, så det var en must på denne burgeren. Du kan sikkert tilsette tomater også i burgeren – men det er ikke nødvendig. Ketchup er heller ikke nødvendig, jeg brukte kremost for å få litt kremete konsistens og mildne litt blåmuggostsmaken.

Grunnen til at jeg laget karamellisert/søt løk er at blåmuggost ofte trenger noe søtt som kontrast, og jeg har tidligere (med oppskriften på karamellisert hvitløkspai) funnet ut at balsamicoeddik og blåmuggost passer godt sammen, gitt at der også er nok sødme.

Du kan  finne ganske nylig lagde burgere hos slakteren – eller enda bedre, du kan lage dem selv! Vi valgte denne gangen å kjøpe Angusburgere på vår lokale Menybutikk (for ordens skyld: ikke sponset, bare anbefalt).

Dette trenger du (til 2 personer):

 • 2 burgere (helst hjemmelaget eller kjøpt i ferskvaredisk, vi kjøpte Angusburgere)
 • 1 sopp, i skiver
 • 1 sjalottløk
 • 0,5-1 ss honning
 • ca 2 ts balsamicoeddik
 • 1 ss hakket persille (kan sløyfes)
 • 1 avokado, i skiver
 • 4-5 skiver blåmuggost
 • 2 salatblader (vi brukte crispysalat)
 • Naturell kremost (jeg brukte Philadelphia)
 • salt og pepper
 • 2 hamburgerbrød

Slik går du frem:

 1. Skru ovnen på 170 grader Celcius.
 2. Skjær løk i ca 0,5-1 cm skiver, stek i smør i en liten gryte til det er mykt, tilsett honning og stek litt til, tilsett deretter balsamico, persille og en halv deciliter vann. La det koke inn til det blir bare litt søt saus igjen, med litt sirupete konsistens. Tilsett ekstra vann om det koker for fort inn.
 3. I mellomtiden – gjør klar sopp, avokado, blåmuggost og salatblader.
 4. Salte og pepre hamburgerne på begge sider, stek i smør til de er brunet på begge sider, pass også på at de er gjennomstekt (legg på lokk og strekk stekepannen av varmen for ettersteking om det er behov for det).
 5. Del hamburgerbrødene i to og varm opp dem i ovnen til de er litt sprø på kantene. Smør hver av sidene med naturell kremost og kvern litt salt og pepper på dem. Tilsett deretter ingrediensene lag på lag. Jeg la burger nederst på bunnen av det ene brødet, deretter blåmuggost, løk, sopp, avokado, salat før jeg toppet med andre halvdel av burgerbrødet.
 6. Spises umiddelbart. Enjoy!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s