Lavinnsatspasta med aubergine, parmesan og chili

Jeg ble tipset om denne teknikken, velkjent, og som også har gått sin seiersgang på Tiktok. Ikke alle virale mattrender er verdt å kaste seg på, men akkurat denne synes jeg er fin til de dagene man ønsker god pasta, men med lite aktivt arbeid.

Lavinnsatspasta (som jeg pleier kalle den) er en måte å radikalt forenkle matlagingsprosessen på, men der man langt på vei klarer å beholde de gode smakene. Baking av grønnsaker gjør at de får god, dyp og søtlig smak.

Originaloppskriften består av pasta med cherrytomater, fetaost og litt urter.  Jeg prøvde den. Den var god, men jeg ønsket å gå litt mer i «min» retning og prøve meg frem med ingredienser.

Har prøvd teknikken ni-ti ganger i ulike varianter, og her kan du velge litt de ingrediensene du vil.

Fremgangsmetoden er den samme. Og mens maten står i ovnen kan du gjøre andre ting.

Ingredienser:

 • Cherrytomater *
 • Ost (parmesan, feta, jarlsberg eller det du måtte ha liggende)
 • Løk/hvitløk, i store biter
 • Aubergine, i større terninger**
 • Urter/krydder, helst ferske (for eksempel timian, oregano, persille, chili)
 • Olivenolje
 • Salt og pepper
 • Pasta

Slik går du frem:

 1. Skru ovnen på 220 grader over/undervarme eller 200 grader varmluft. Ha alle grønnsakene i en ildfast form og ha godt med olje, salt, pepper, krydder over. En stor samling med ost(er) i midten. Du trenger ikke rive/dele opp osten. Stek til grønnsakene er brunet, jeg tenker ca 20-30 min
 2. Kok pasta i lettsaltet vann, slik at den er ferdig cirka samtidig som pastasausen
 3. Rør rundt i pastasausen, tilsett spagettien rett i den ildfaste formen, gjerne med noen spiseskjeer av kokevannet. Rør sammen, server med ekstra urter på toppen. Evt med ekstra, revet ost, for eksempel parmesan

*Du kan bruke boks med hakkede eller hele tomater i stedet for cherrytomater, pass på at de ikke flyter for mye inn i de andre grønnsakene, for du vil grønnsakene skal ovnbakes og ikke «kokes» i tomatsausen

**Du kan sløyfe aubergine og heller tilsette squash, eller droppe begge deler.

Variasjoner:

Varier gjerne etter smak og hva du har liggende.

I varianten under har jeg brukt cherrytomater, paprika, løk, hvitløk, aubergine, gulrøtter, chiliflak, fersk oregano, jarlsbergost, fetaost, brødterninger m.m., servert med pasta og med hakkede nøtter og parmesan over

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s