Ostekake med smaksgranater

I denne ostekaken ligger det granateplefrø gjemt i ostekremen. Og så er den tilsatt masse lime og hvit sjokolade – for smakens skyld. Slik gjør du:

 • 3 dl fløte
 • 1 dl sukker
 • 1 ts vaniljesukker med ekte vanilje (eks Jacobs)
 • Saften av en lime
 • En pakke limegele eller sitrongele
 • 200 g TINE kremost til baking
 • 80 gram hvit sjokolade, finraspet
 • 1 granateple – frøene (pass på å ikke få med de hvite «veggene»)
 • 240 g søte havrekjeks
 • 150 g smør
 • 50 g hvit sjokolade
 • 50 g melkesjokolade
 • En kule marsipan

1) Knus kjeks, for eksempel ved å putte dem i en pose og slå med baksiden av en sleiv. Smelt smør, bland med kjeksene. Trykk blandingen jevnt utover i en springform.

2) Lag geleen som det står på pakken, men bruk 2,5 dl vann i stedet for 5 dl. La geleen kjøle seg ned litt i romtemperatur mens du lager til resten av ingrediensene til ostekremen.

3) Pisk fløte og sukker til krem. Tilsett vaniljesukker og kremost, rør sammen. Tilsett geleen, limesaft av en lime og 80 g finraspet hvit sjokolade. Rør forsiktig til det er en glatt røre. Smak ev til med mer lime eller hvit sjokolade.

4) Hell osteblandingen forsiktig over kjeksbunnen i springformen. Jevn den ut på toppen. Fordel granateplefrøene fra ½ granateple over ostekaken, jevn overflaten, slik at de ikke stikker opp av osteblandingen, men slik at de er jevnt distribuert i osteblandingen. Det er en fordel hvis osteblandingen har stivnet litt, slik at granateplefrøene fordeler seg jevnt.

5) Sett inn i kjøleskapet i minst fire timer, gjerne over natten.

6) Det er to varianter for å pynte kaken. Hvis man har litt mindre tid kan man drysse granateplefrø over kaken i et litt vilkårlig mønster, og pynte med et mynteblad eller lignende på midten. Dryss rikelig med granateplefrø rundt kaken. En annen variant (hvis man har tid) er å følge følgende steg:

– Klipp til ca 15 strimler med bakepapir á 18 x 2 cm. Smelt hvit sjokolade og melkesjokolade i et vannbad. Bland sjokoladetypene sammen kun helt på slutten, når de er smeltet, slik at det blir en marmoraktig farge på dem. Sjokolade er visstnok lettest å arbeide med når den holder rundt 30 grader Celcius.

– Dypp forsiktig den ene siden av hver enkelt bakepapirstrimmel i sjokoladen og legg dem deretter med sjokoladesiden opp på et brett med bakepapir. Når sjokoladen er halvstivnet presser du endene på hver sjokoladestrimmel sammen og setter sløyfen på høykant tilbake på brettet (husk at bakepapiret nå skal vende utover).

– Når alt er stivnet, kan du forsiktig dra av bakepapiret og du skal sitte igjen med sjokoladesløyfer. Du kan ev skjære bort endene med en kniv. Legg sløyfene i en sirkel, i to lag, i midten av ostekaken, slik at det utgjør en slags blomst. Lag en liten skål av marsipan, og fyll denne med granateplefrø. Dryss granateplefrø med (u)jevne mellomrom på resten av kaken, og fordel resten av frøene rundt kaken.

Voila!

Variant: Tilsett også blåbær, både oppi ostekremen og oppå kaken. De søte, myke blåbærene fungerer som en fin kontrast til de syrlige og crunchy granateplefrøene. Jeg har her også revet limeskall og revet hvit sjokolade på toppen. Og den fancy sjokolademontasjen på den opprinnelige kaken er droppet denne gangen.

Bilde

3 kommentarer Legg til din

 1. Vi lagde den og den ble god. Den ble borte på en kveld.

 2. Siv Grødal Eppeland sier:

  Det kan jeg også bevitne… kjempegod kake! 🙂

 3. matosofi sier:

  Så hyggelig at den ble god! Ostekake er farlig godt… 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s