Koriandersalat med laksekuber og chilisaus

IMG_4154

Dere har kanskje av og til lyst på en lett fiskerett, men med masse smak? Hvorfor ikke raskt lage til en salat og tilsette stekte lakseterninger og masse asiatiske krydderier? Laks og avokado er en klassisk match made in heaven. I denne retten har jeg valgt å bruke to typer koriander. Jeg har brukt store mengder friske korianderblander som jeg har blandet sammen med ruccolasalat. I tillegg har jeg brukt hel koriander som jeg har knust i morter og krydret fisken med. Så det blir dobbelt koriander i denne retten. Det funket overraskende bra, spesielt i balanse sammen med olivenoljen og limen.

Jeg kjørte på med lime rett og slett for å få retten syrligere og forsterke smakene. Limen har også den funksjonen at den «varmebehandler» laksen noe. Jeg tok lime på laksen ca fem min før jeg stekte laksen, laksen skifter litt farge og konsistens og trenger bare litt rask steking i pannen. For å få litt ekstra piff på retten valgte jeg å dandere med små «erter» med sterk chilisaus rundt kanten, dette fungerte som dip for laksen mens jeg spiste. Prøvde det på en wok-rett i dag også, fordelen er at man kan velge hvor sterk man vil ha maten. Man tar med akkurat så mye chili som man ønsker. Chilisausen var av typen Sriracha hot chilisaus, og er et produkt som jeg har fått tilsendt gratis fra min sponsor, nettbutikken Krydderia.no. Hel koriander er også et produkt jeg har fått tilsendt fra krydderia. Resten har jeg handlet på nærbutikken. 🙂 Slik gjør du:

2 personer, 10-15 minutter

 • 300 g god laks, gjerne salma
 • 200 g ruccola
 • 1/2 vårløk
 • en stor neve korianderblader
 • 1 ts hel koriander, støtt i morter
 • 16 dråper Sriracha hot chilisaus
 • 1 lime
 • salt, pepper
 • 2 avokado
 • olivenolje

1) Vask ruccolasalaten og korianderbladene (trenger ikke kutte disse i mindre biter), bland dem sammen og fordel på to tallerkener. Skjær vårløken i små biter, og avokadoen i store terninger.  Press over 1/2 lime og sprinkle over olivenolje, og gjerne litt maldonsalt.

2) Støt 1 ts hel koriander i en morter. Skjær laksen i store terninger. Press over 1/2 lime. La det trekke inn et par minutter slik at laksen endrer litt farge og konsistens ytterst. Stek raskt i en blanding av olivenolje og smør. Laksen trenger absolutt ikke bli gjennomstekt, spesielt ikke hvis det er laks av god kvalitet. Krydre med korianderen, salt og pepper

3) Fordel laksen oppå salaten. Dandér tallerkenen med små dråper Sriracha hot chilisaus langs kanten. Chilisausen fungerer som en god dip til laksen og gir «sting» til hele retten, du kan slik velge selv styrkegrad.

Denne retten kan serveres som en forrett eller lett middag. Jeg ser for meg at laksen kan byttes ut med kyllingbiter. Kanskje også renskåret svinekjøtt i terninger vil kunne funke?

Én kommentar Legg til din

 1. Reblogged this on tenkeboksen and commented:
  I dag skal jeg teste ut denne oppskriften. Jeg gleder meg!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s