Tips og lenker til Ribbemiddagen

IMG_4672

Julen nærmer seg – og du begynner kanskje å tenke på juleribben – hvordan er det nå den skal tilberedes? Hva kan man ha som tilbehør? Jeg har samlet et par tips og lenker til oppskrifter i dette innlegget.

Ribben

I fjor testet vi en ny måte å lage ribbe på. Tom Victor Gausdal inspirerte på tv med sin alternative teknikk for å få ribben god og svoren sprø. En av teknikkene hans er å lage til en «ball» av aluminiumsfolie under ribben, slik at svoren stekes i jevn høyde og blir sprø, han har også ekstra triks opp ermet for å få en sprø svor. Teknikken hans/oppskriften er beskrevet her. Se også andre tips til ribbeoppskrifter nederst i dette blogginnlegget.

Tilbehøret

Kokte poteter er et klassisk tilbehør til ribbe. Til svineribbe er det godt å ha en blanding av søte og syrlige tilbehør, det gir god balanse i smaksopplevelsen. Til søtt tilbehøre anbefales eple- og svisketilbehør, for eksempel på den måten vi testet ut i fjor: stek 4 epler (skjært i båter, uten kjernehus) i 125 g klarnet smør og 3 ss sukker til eplene blir gyldne, noe som tar cirka 8-10 minutter. (For tips til hvordan du skal klarne smør, se her.) Del noen svisker i fire deler og ta oppi epleblandingen til slutt. Både sviskene og eplene blir myke og søte.

I tillegg til søte epler og svisker er det godt med litt syrlig tilbehør til ribben. Visste du at du kan lage klar surkål og rødkål inntil fire dager før den skal serveres? Da slipper du å gjøre alt på samme dag. Oppskrift på hjemmelaget surkål finner du her, og oppskrift på hjemmelaget rødkål finner du her.

Det er mange nettressurser med ribbetips- og oppskrifter der ute, jeg har samlet noen av dem nedenfor.

Andre ribbeoppskrifter/ribbelenker:

Tips til andre ting du kan lage i julen:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s