Enkel ostekake med appelsinsmak

bilde

Har du litt appelsiner liggende? Jeg kan anbefale denne superenkle ostekaken, som bygger på samme grunnoppskrift som granatepleostekaken, men i en forenklet versjon med appelsinsmak i fokus. Du kan ev. ha i litt finrevet hvit sjokolade – eller kanskje litt kanel?

Dette trenger du:

  • 3 dl fløte
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker med ekte vanilje (eks Jacobs)
  • Saften av 1/2 appelsin
  • En pakke limegele eller sitrongele
  • 200 g kremost til baking/ for eksempel philadelphia eller annen mild kremost
  • 240 g søte havrekjeks
  • 150 g smør

Slik gjør du det:

1) Knus kjeks, for eksempel ved å putte dem i en pose og slå med baksiden av en sleiv eller kjevle. Eventuelt kan du bruke foodprosessor. Smelt smør, bland med kjeksene. Trykk blandingen jevnt utover i en springform (eller bruk bare ringen av springformen satt oppå et flatt serveringsfat). Du trenger ikke bakepapir.

2) Lag geleen som det står på pakken, men bruk 2,5 dl vann i stedet for 5 dl. La geleen kjøle seg ned litt i romtemperatur mens du lager til resten av ingrediensene til ostekremen.

3) Pisk fløte og sukker til krem. Tilsett vaniljesukker og kremost, rør sammen. Tilsett geleen og saften fra appelsinen. Rør forsiktig til det er en glatt røre. Smak ev til med mer appelsin hvis du vil ha den syrlig og litt sukker hvis du vil ha den litt søtere.

4) Hell osteblandingen forsiktig over kjeksbunnen i springformen. Jevn den ut på toppen.

5) Sett inn i kjøleskapet i minst fire timer, gjerne over natten.

6) For å pynte kaken kan du gjøre følgende: Vask appelsinen godt, og finriv det gule appelsinskallet over kaken. Skjær to tynne skiver appelsin, skjær inn til midten på hver av appelsinskivene og legg dem til pynt på kaken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s