Cheezy Moose – ostesmørbrød med elgpølse

Cheezy Moose

Dette ostsmørbrødet har sakte, men sikkert blitt en klassiker her i huset etter at undertegnede entusiastisk oppdaget en supergod elgpølse hos slakteren. Smakskombinasjonen kan også brukes for å lage «elgpizza» (jeg lagde da hvit pizzasaus og hadde noen cherrytomater delt i to på toppen).

Elgkjøtt har en god og kraftig smak som står i en fin kontrast til den litt syrlige ferskosten, og den friske timianen og enebærene «brekker» smaken på en fin måte. Når enebærene blir knust i en morter kommer det frem en nydelig lukt og aroma, som automatisk sender tankene mot skogens konge og andre vilt-dyr. Og så må man selvsagt ha en god del vanlig ost. Hvis ikke blir det ikke Cheezy Moose!

Hvis du ikke har morter, kan du bruke den ene siden av eggen på en kniv til å knuse enebærene (vær forsiktig så du ikke skjærer deg). Du kan også legge enebærene på en trefjøl og rulle sidene/kanten av en stekepanne over enebærene.

Dette trenger du:

  • Vellagret norvegia, i skiver
  • Noen enebær, knust i morter
  • Ferskost, jeg brukte ferskost fra Haugaland Meieri, kjøpt på Bondens marked i Bergen
  • Elgpølse, jeg brukte Elgpølse fra Rekedal pølsefabrikk, kjøpt hos slakteren
  • Brød, jeg brukte steinovnsbrød med surdeig
  • Fersk timian, kun bladene
  • Rødløk

1) Sett ovnen på 200 grader Celcius

2) Gjør klart alle ingrediensene. Skjær ost i skiver, elgpølsen skjæres i skiver og deles så i to på nytt. Rødløk skjæres i skiver, som igjen deles i fire. Brødet skjæres i skiver og legges på et bakepapirkledt stekebrett.

IMG_5158

3) Timianen vaskes og bladene tas av stilken. Det er bare bladenen du skal bruke, du trenger ikke kutte timianbladene ytterligere, de har best smak hvis de er hele eller kun grovhakkede.

IMG_5155

4)  Enebærene knuses i en morter.

IMG_5162

5) Smør ferskost på hver skive, legg på elgpølse, rødløk i skiver, enebær og timian på den ene skiven og ost på den andre. Legg to og to skiver sammen.

6) Stek ostesmørbrødene i ovnen på 200 grader Celcius. Hvor lenge de er der kommer an på ovnen. Sjekk etter ti minutter. Det kan være en god ide å kjøre varmluft eller grill i ovnen de siste minuttene slik at de blir litt crispy på toppen.

IMG_5199

7) Server med en gang. Håper det smaker!

Dette ostesmørbrødet ble en av vinnerne av Norvegias ostesmørbrødkonkurranse, og Norvegias mat-team har laget den på nytt, justert fremgangsmåten og stylet den, se her for deres versjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s