Rødbethummus

den

Hummus er en av mine favoritter det siste året, og selv om den er god i seg selv kan den også lages i en rekke variasjoner. Rødbethummus er smaksrikt, godt og enkelt å lage. En av mine favoritter (utover vanlig hummus).

Oppskriften på rødbethummus er egentlig fra Aishas blogg, jeg har prøvd oppskriften to ganger og bare gjort noen justeringer/ presiseringer. Aisha hadde 2 ss tahini i sin hummus, jeg liker tahinismaken godt, så valgte å doble til 4 ss. Om du ikke er så glad i tahini kan du gå ned til 2 ss igjen. Hun hadde ikke spesifisert mengde sitronsaft og salt. Etter å ha prøvd meg frem synes jeg ca 2 ts sitronsaft og 2/3 ts salt fungerte bra, men her er det bare å smake seg frem.

Du kan koke eller bake rødbetene selv, jeg valgte å kjøpe dem ferdigkokte (se i kjøledisken). Tahini finner du i innvandrerbutikker og i enkelte større dagligvarebutikker, som Meny. Her brukes kikerter fra boks, men har du tid kan du gjerne koke kikertene selv, se oppskrift her.

Ingredienser:

 • 1 boks (ca. 240 g) ferdigkokte kikerter
 • ca 2 ss lake fra kikertene
 • 1 rødbet, kokt eller bakt i terninger
 • 4 ss tahini
 • 1 fedd hvitløk, presset eller finhakket
 • 1 ts malt spisskummen
 • ca 2 ts sitron, saften
 • ca 2/3 ts salt

Slik gjør du (tar ca 20 min):

 • Skjær rødbeten i terninger og press eller finhakk hvitløken. Hell laken til kikertene over i en liten skål, klar til bruk. Pass også på at du vender/rister godt på tahiniflasken/boksen før bruk.
 • Finn frem en bakebolle e.l. og ha oppi kikertene (uten laken), tahini, hvitløk, spisskummen, rødbeter og sitronsaft. Kjør alt til puré med stavmikser (eller i kjøkkenmaskin). Tilsett litt av kikertlaken du har spart på. Hummus skal ha en myk konsistens, men ikke alt for bløt. Smak til med salt (jeg brukte 2/3 ts). 

Tips til servering:

 • (bilde øverst til venstre, anbefales særlig) bakt blomkål (oppskrift her eller her), sesamfrø og fersk koriander
 • (bilde øverst til høyre): stekt angusburger, chaumeost, avokado, skiver av «svart hvitløk»
 • Rødbethummus fungerer også ypperlig som dip til grønnsaker, kan smøres på brødskive eller has som dip til chips

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s