Forslag til ukesmeny

den


Jeg har fått spørsmål om jeg kunne tenke meg å lage et forslag til ukesmeny – og det gjør jeg jo gjerne! Under følger noen forslag:

IMG_5056

Mandag: Hva med å starte uka med den enkle klassikeren Pasta Carbonara? Smaken balanseres mellom den kraftige parmesanen, milde eggeplommer og røkt bacon, og du kan gjerne friske opp retten ved å servere den med avokado og lime.

IMG_4154

Tirsdag: Ukemenyen byr på flere fiskeretter. Først ut er en frisk og sunn rett, nemlig koriandersalat med laksekuber og chilisaus. Laks og avokado er jo en klassisk smakskombinasjon og retten er ganske lett og frisk i og med at den blant annet består av salat og store mengder frisk koriander. Og så er retten spicet opp med chilisaus på ekte thailandsk vis.

Sei med soyasaus, bacon, kapers og mandelpotetpuré
Sei med soyasaus, bacon, kapers og mandelpotetpuré

Onsdag: I går var det rød fisk, i dag er det hvit fisk – sei, en undervurdert fisk etter min mening. Sei med bacon, soyasaus kapers og mandelpotetpure. Det er masse smak av umami i denne sausen, sammen med røkt smak fra bacon og bitterhet fra kapers.

Torsdag: En ny italiensk klassiker står på menyen på torsdagen, nemlig den klassiske tomatretten Pasta Bolognese.

Fredag: Hvis du har lyst på fisk på fredagskvelden, anbefaler jeg å forsøke laks sammen med risotto, se Hellstrøms risotto til fisk og skalldyr. Hvis du har mer lyst på kylling og å ta turen til de asiatiske smaksmarkene, anbefaler jeg San choy bau – kinesisk “taco” servert i salatblader

salattaco

Lørdag: På lørdagskvelden vil jeg anbefale kyllingrullade, en rett som både er annerledes og med variasjon i konsistens og smaker. Granateplene er crunchy og søt-syrlige, spekeskinken salt og røkt og kyllingkjøttet er saftig. Dette akkompanjeres med en nesten litt søtlig, rund og myk brokkolikrem.  Oppskrift finner du her: Enkel kyllingrullade med brokkolikrem og granateplevinaigrette.

Kyllingrullade med granateplevinaigrette og brokkolikrem
Kyllingrullade med granateplevinaigrette og brokkolikrem

Tips: Kjøp et ekstra granateple, så kan du lage en gøy dessert! Hvis du har litt tid i helgen anbefaler jeg Ostekake med granateple. Hvis du har litt mindre tid, anbefaler jeg rask dessert med vaniljekesam, kjeks og granateple. Granateple kan brukes til mye forskjellig, hvis du har litt granateple igjen, kan du se her for tips om hvordan granateple kan brukes (og hvordan du renser granateple på best mulig måte, jeg bruker «under vann»-metoden).

Ostekake med granateple
Ostekake med granateple

Hvis du virkelig vil slå på stortrommen, kan du lage forrett også. Da anbefaler jeg å steke laks på en varm tallerken (!) – ikke sushi, men heller ikke stekt i panne. Dette er en teknikk jeg opprinnelig lærte fra en bok av Andreas Viestad, se Tallerkenstekt salmalaks med mango, koriander og chutneydip

Bilde tallerkenstekt salma

Søndag: Jeg lurer litt på hvorfor man ikke spiser mer svineknoke i Norge? Svineknoke er både rimelig og svært velsmakende kjøtt. Det må koke en stund, men krever ikke mye aktivt arbeid. Og rotmos krever vel ingen introduksjon? Passer bra for en søndagsmiddag. Se oppskrift her: Svineknoke med rotmos

Svineknoke ferdig

Baketips: Skal du bake noe anbefaler jeg noe eltefritt. Har du allerede forsøkt de klassiske eltefrie brødene, kan du jo prøve å lage en Eltefri focaccia? Det er mye av de samme prinsippene. Tiden gjør jobben for deg. 🙂

Eltefrie Focaccia
Eltefrie Focaccia

Da håper jeg noen har funnet tips og litt inspirasjon. Bon appetit!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s